15.01.2022 15:28

Користь кави для здоров'я

Користь кави для здоров'я

Кава з покон віків була описана як ліки. Найраніші роботи про каву належать перському лікарю з дуже довгим ім'ям Абу Бакр Мухаммад ібн Закарія Ель Разі, також відомому як Разес або Разі для стислості. За своє життя, між 850-922 роками нашої ери, він написав понад 200 книг з медицини. Він описав каву як «дуже корисну для шлунка». Через двадцять років, в 1000 р. н.е., лікувальні властивості кави були розширені іншим перським лікарем і філософом Авіценною Бухарою, який писав, що кава «очищає шкіру, висушує вологу, що знаходиться під нею, і дає відмінний запах всьому тілу». Отже, що ми знаємо про лікувальні властивості та користь кави для здоров'я сьогодні, адже купити каву в зернах — не проблема.

Свіжомолота кава краща

За даними Національної кавової асоціації США, «свіжосмажена кава необхідна для якісної чашки». І дослідження підтверджують це. Молота кава містить більше вільних радикалів, ніж свіжомелена, що може сприяти окислювальному стресу та запаленню в організмі. Іншими словами, свіжість кави прямо пропорційна користі. Мало того, свіжомелена кава має сильніший аромат і смачніше. Ще одна причина насолодитися кавою в зернах.

Свіжомолота кава богата антиоксидантами

Кава багата антиоксидантами, які важливі для оптимального здоров'я, оскільки вони запобігають окисленню клітин:

  • токсинами;
  • хімічними речовинами (окислювальний стрес призводить до хронічних захворювань);
  • та запалень (включаючи артрит, атеросклероз та багато видів раку).

Насправді кава виявляє більшу антиоксидантну активність, ніж зелений чай і какао, оскільки в процесі обсмажування виробляє на сотні антиоксидантів більше. Вважається, що один антиоксидант, хлорогенова кислота, що міститься майже виключно у каві, допомагає вберегтися від серцево-судинних захворювань. Крім того, кава містить невелику кількість вітамінів групи В, магнію та калію, які швидко накопичуються з кожною випитою чашкою. Власне, дослідження показало, що у західних суспільствах найбільший внесок у загальне споживання антиоксидантів вносив не хто інший, як кава.

Кава корисна для психічного здоров'я

Кава не тільки смачна, але й підвищує здатність мозку справлятися з нейродегенеративними захворюваннями. Декілька досліджень показали, що люди, які регулярно вживають каву, рідше страждають від хвороби Альцгеймера і деменції. Це також може знизити ризик хвороби Паркінсона на 32-80%. Частково ефект кави можна пояснити посиленням метаболічних функцій, що значно підвищує продуктивність мозку.

Обучение и курсы по пожарной безопасности Ставки в режиме реального времени и их возможности Контрактное производство качественной химической продукции Мужские френчи: особенности, выбор и образы Аренды облачного сервиса для учета деятельности компаний

Лента новостей