15.01.2022 15:28

Користь кави для здоров'я

Користь кави для здоров'я

Кава з покон віків була описана як ліки. Найраніші роботи про каву належать перському лікарю з дуже довгим ім'ям Абу Бакр Мухаммад ібн Закарія Ель Разі, також відомому як Разес або Разі для стислості. За своє життя, між 850-922 роками нашої ери, він написав понад 200 книг з медицини. Він описав каву як «дуже корисну для шлунка». Через двадцять років, в 1000 р. н.е., лікувальні властивості кави були розширені іншим перським лікарем і філософом Авіценною Бухарою, який писав, що кава «очищає шкіру, висушує вологу, що знаходиться під нею, і дає відмінний запах всьому тілу». Отже, що ми знаємо про лікувальні властивості та користь кави для здоров'я сьогодні, адже купити каву в зернах — не проблема.

Свіжомолота кава краща

За даними Національної кавової асоціації США, «свіжосмажена кава необхідна для якісної чашки». І дослідження підтверджують це. Молота кава містить більше вільних радикалів, ніж свіжомелена, що може сприяти окислювальному стресу та запаленню в організмі. Іншими словами, свіжість кави прямо пропорційна користі. Мало того, свіжомелена кава має сильніший аромат і смачніше. Ще одна причина насолодитися кавою в зернах.

Свіжомолота кава богата антиоксидантами

Кава багата антиоксидантами, які важливі для оптимального здоров'я, оскільки вони запобігають окисленню клітин:

  • токсинами;
  • хімічними речовинами (окислювальний стрес призводить до хронічних захворювань);
  • та запалень (включаючи артрит, атеросклероз та багато видів раку).

Насправді кава виявляє більшу антиоксидантну активність, ніж зелений чай і какао, оскільки в процесі обсмажування виробляє на сотні антиоксидантів більше. Вважається, що один антиоксидант, хлорогенова кислота, що міститься майже виключно у каві, допомагає вберегтися від серцево-судинних захворювань. Крім того, кава містить невелику кількість вітамінів групи В, магнію та калію, які швидко накопичуються з кожною випитою чашкою. Власне, дослідження показало, що у західних суспільствах найбільший внесок у загальне споживання антиоксидантів вносив не хто інший, як кава.

Кава корисна для психічного здоров'я

Кава не тільки смачна, але й підвищує здатність мозку справлятися з нейродегенеративними захворюваннями. Декілька досліджень показали, що люди, які регулярно вживають каву, рідше страждають від хвороби Альцгеймера і деменції. Це також може знизити ризик хвороби Паркінсона на 32-80%. Частково ефект кави можна пояснити посиленням метаболічних функцій, що значно підвищує продуктивність мозку.

Лучшие игровые автоматы на vullkanklub.com Кованные кровати под любой интерьер Распродажа детских маек SMIL Эффективные мотокосы от проверенных производителей Выгодное предложение: светодиодные светильники оптом

Лента новостей