Опановуємо нову професію. Робота web-дизайнера

Опановуємо нову професію. Робота web-дизайнера

Основна діяльність web-дизайнера полягає в проектуванні і розробці інтернет сайтів. Спеціаліст повинен володіти серйозними знаннями інтернет-технологій і мати творчі здібності та креативне мислення. Це необхідно для створення оформлення сайту і проектування зрозумілого і зручного інтерфейсу. Детальніше про роботу інтернет дизайнера сайту NewsInMir.com розповіли фахівці студії WebMisto - розробка сайтів Тернопіль.

Виникнення професії пов\'язано появою мережі Інтернет в кінці 1980-х років. З розвитком інтернет технологій більшість сфер життя вийшли в мережу Інтернет. Це торгівля, політика, спілкування і багато іншого. Все це створило необхідність у фахівцях здатних створити зручну для користувачів структуру і формат інтернет ресурсу. Як і раніше основне завдання дизайнера полягає в залученні, якомога більшої кількості людей до ресурсу за рахунок створення зручного інтерфейсу і привабливого дизайну.

Зміст діяльності web-дизайнера

Фахівець у даній галузі працює над створенням оригінального і зручного оформлення інтернет ресурсів. Необхідно оптимізувати всі елементи майбутнього сайту, розробити колірну схему, створити структуру з урахуванням специфіки сайту і його цільової аудиторії. Дизайнер повинен дотримати всі нюанси, врахувати вимоги замовника та технічні можливості в створенні сайту. Важливими складовими є: розміри сайту, швидкість завантаження, правильність відображення інформації, можливості подальшої роботи з сайтом.

Роботу web-дизайнер може знайти як в компаніях і студіях, де необхідна розробка сайтів, так і шукати замовника самостійно. Дизайнер повинен володіти знаннями html, знати особливості роботи з графічними редакторами і мати творчі здібності. Пошуку хорошої роботи сприяє досвід роботи і наявність портфоліо з прикладами виконаних робіт.

Завдання web-дизайнера

Успіх роботи дизайнера залежить не тільки від якості оформлення, важлива також стабільна робота і зручність для користувачів. Основний ряд завдань складають наступні пункти:

• визначення характеристик основної цільової аудиторії;
• розробка основної структури;
• створення зручного і зрозумілого інтерфейсу, що забезпечує зручність користування ресурсом.

На яку оплату може розраховувати дизайнер

Розкид в рівні доходу в даній професії досить великий. Все залежить від професійних навичок і досвіду дизайнера. Багато заробляти можна, працюючи на велику компанію, що спеціалізується на розробці інтернет ресурсів. Можна так само самостійно знаходити цікаві і високооплачувані замовлення.

Плюси і мінуси роботи

Дана професія не має чітких рамок. Умови залежать від конкретного проекту і можуть значно відрізнятися, однак можна виділити деякі загальні позитивні моменти. До них відносяться:

• постійний розвиток інтернет технологій забезпечує високий попит на даних фахівців;
• фахівець не прив\'язаний до робочого місця і може працювати з зручного йому місця;
• професійний розвиток і дохід залежать тільки від здібностей дизайнера;
• досить висока оплата праці.

На відміну від інших професій у даній роботи немає яскраво виражених мінусів. До основного недоліку роботи web-дизайнера можна віднести тільки розбіжність бачення замовника і дизайнера. Часто доводиться досить довго домовлятися з замовником, переконуючи його в актуальності і правильності роботи. Не один раз доведеться вносити доопрацювання. Однак цей недолік незначний порівняно з перевагами і перспективами, які дає даний напрямок.

Азартная игра на официальном сайте Вулкан 777 Световые вывески в Украине Популярные кроватки для маленьких собачек Спортивные объекты из быстровозводимых конструкций Помощь при финансовых трудностях

Лента новостей